in

Cilt Bakımından Sonra Sivilce Çıkması Normal mi: Bu 10 Alışkanlıktan Kurtulun

Cilt Bakımı Sonrası Sivilce Çıkması Normal mi

Sivilcelerinizi sürekli olarak tedavi ediyorsunuz, ancak yine de yeni sivilceler mi çıkıyor? Bunun sorumlusu cilt bakım rutininiz olabilir. Bu yazıda sivilceleri kötüleştirebilecek 10 cilt bakım alışkanlığı ve dermatologlardan bu alışkanlıkları değiştirmenize yardımcı olacak ipuçları bulacaksınız.

Cilt Bakımından Sonra Sivilce Çıkması Normal mi: Bu 10 Alışkanlıktan Kurtulun

cilt bakımı yaptıktan sonra sivilce çıkmaması için bırakılması gereken alışkanlıklar

1. Her hafta yeni bir sivilce tedavisi denemek

Bu yaklaşım cildinizi tahriş edebilir ve bu da sivilcelere neden olabilir.

Çözüm: Sivilce tedavisinin işe yaraması için tedaviye zaman tanıyın. Bir ürünü 6 ila 8 hafta boyunca kullanmak gerekir. Biraz iyileşme görmek bu kadar uzun sürüyor. O zamana kadar herhangi bir iyileşme görmezseniz, başka bir ürün deneyebilirsiniz. Tamamen kurtulma genellikle 3 ila 4 ay kadar sürer.

2. Sivilce ilaçlarını sadece lekelere uygulamak

Görünen şeyi tedavi etmek mantıklıdır, ancak bu yaklaşım yeni sivilce çıkışlarını önlemede başarısız olmaktadır.

Çözüm: Yeni lekeleri önlemek için sivilceye meyilli cildinize ince bir tabaka sivilce ilacı sürün. Örneğin, T bölgesi yani alın, burun ve çene bölgeniz sivilce çıkmasına eğilimliyse, sivilce tedavisini yüzün tüm bu bölgelerine eşit şekilde uygulamak gerekir.

3. Sivilceye neden olabilecek makyaj malzemeleri, cilt ve saç bakım ürünleri kullanmak

Pek çok cilt ve saç bakım ürünüyle birlikte bazı makyaj malzemeleri, sivilce oluşumuna neden olabilecek yağ veya diğer başka maddeler içermektedir.

Çözüm: Yalnızca “gözenekleri tıkamayan” ya da “komedojenik olmayan” olarak etiketlenmiş makyaj, güneş kremi, cilt ve saç bakım ürünleri kullanmaya dikkat edin. Bu ürünler çoğu insanda sivilcelere neden olmaz.

4. Makyaj malzemelerini başkalarıyla paylaşmak

Sadece komedojenik olmayan ürünler kullanıyor olsanız bile, makyaj malzemelerini paylaşmak bazı problemlere neden olabilir. Sivilce bulaşıcı değildir, ancak makyaj ürünleri, makyaj fırçaları veya aplikatörlerini başkalarıyla paylaştığınız zaman, diğer insanların cildindeki sivilceye neden olan bakteri, yağ ve ölü deri hücreleri makyaj malzemelerinize bulaşabilir. O malzemeleri kullandığınızda bakteri, yağ ve ölü deri hücrelerini cildinize bulaştırabilirsiniz. Bunlar gözeneklerinizi tıkayarak sivilcelere neden olabilir.

Çözüm: Makyajınızı, makyaj fırçalarınızı ve makyaj aplikatörlerinizi kullanan tek kişi siz olun.

5. Makyajlı uyumak

Komedojenik olmayan makyajla bile uyursanız, bu, sivilceye neden olabilir.

Çözüm: Yatmadan önce makyajınızı temizleyin. İstisna yok. Yüzünüzü yıkamak için çok yorgunsanız, makyaj temizleme havlusu kullanın. Havlunun komedojenik olmayan bir havlu olduğundan emin olun.

6. Gün boyunca yüz yıkamak

Yüzünüzü gün içerisinde pek çok kez yıkamak cildinizi tahriş ederek daha fazla sivilceye neden olabilir.

Çözüm: Yüzünüzü günde iki kez yıkayın – uyandığınızda ve yatmadan önce. Ayrıca terleten bir aktivite yaptıktan sonra yüzü yıkamak gerekir.

7. Cildi kurutmak

Sivilceli cilt yağlıdır. Bu nedenle yüzünüz kuruyana kadar büzücü kullanmak ve sivilce tedavisi uygulamak cazip gelebilir. Bunu yapmayın. Kuru cilt tahriş olmuş cilttir. Cildinizi her tahriş ettiğinizde  sivilce çıkma riski artacaktır.

Çözüm: Gerekli sivilce tedavilerini uygulayın. Cildiniz kuru ise, sivilceye meyilli ciltler için özel olarak üretilmiş bir nemlendirici kullanın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra bu nemlendiriciyi günde iki kez uygulayın.

8. Cildi ovalamak

Sivilcelerden kurtulmak için cildinizi ovalayarak temizlemek isteyebilirsiniz. Bunu yapmayın. Ovmak cildinizi tahriş ederek sivilcelerin alevlenmesine neden olabilir.

Çözüm: Yüzünüzü ve sivilceli bölgeyi yıkarken nazik olun. Hafif, komedojenik olmayan bir temizleyici kullanın. Temizleyiciyi parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle hafifçe uygulayın. Sadece parmaklarınızı kullanarak ılık suyla nazikçe durulayın. Sonrasında cildinizi temiz bir havluyla kurulayın.

9. Egzersiz sırasında cilteki teri havluyla bastırarak silmek

Teri ciltten sert bir şekilde havluyla silmek cildi tahriş edebilir ve bu da sivilcelerin oluşmasına neden olabilir.

Çözüm: Egzersiz yaparken, cildinizdeki teri, havluyu cilde nazikçe dokundurarak silin.

10. Sivilceleri patlatmak ya da sıkmak

Sivilceyi sıktığınızda veya patlattığınızda, içindekilerin bir kısmını (örneğin, irin, ölü deri hücreleri veya bakteriler) cildin daha derinlerine itmenize neden olabilir. Bu olduğunda, iltihaplanma artar ve sivilcelerin daha belirgin olmasına ve bazen yara izi ve acıya neden olabilir.

Çözüm: Sivilceleri patlatma veya sıkma isteğinize karşı koyun. Sivilceleri sivilce ilacı ile tedavi edin. Sivilceleriniz çoksa ve acı veriyorsa, bir dermatoloğa görünmeniz gerekir.

Dermatoloğa ne zaman gidilmeli?

Ne zaman dermatoloğa gidilmeli

Yukarıda bahsedilen cilt bakımı ipuçlarını takip ederek ve reçetesiz satın alabilecekleri sivilce tedavisi ilaçlarını kullanarak sivilceler kontrol altında tutulabilmektedir. Bu ipuçlarına işe yaramaları için şans tanıdıktan sonra hala sivilceleriniz varsa, bir dermatoloğa görünmek gerekebilir. Bazı insanların reçeteli ilaç tedavisi uygulamaları gerekir.

Kaynak: https://www.aad.org/public/diseases/acne/skin-care/habits-stop

What do you think?

Written by Ciltguzellik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaş Alımı Sonrası Sivilce Çıkmaması İçin Ne Yapılmalı

Kaş Aldıktan Sonra Sivilce Çıkmaması İçin Ne Yapılmalı?

göz altı morlukları, torbaları ve kırışıklıkları için vazelin kullanımı

Vazelin ve Göz Altı: Morluklar, Torbalar ve Kırışıklıklar için 4 Yöntem