in

Saç Derisinde Kabuklanma: 11 Doğal Çözüm ve Uygulama

Kafa derisinde Kabuklanma Doğal Çözümler

Saç derisinde kabuklanma olması acı verici olabileceği gibi utanç verici de olabilir. Çünkü çirkin bir görüntü ortaya çıkarır. Peki, saç diplerindeki bu kabuklar tam olarak nedir ve neden ortaya çıkarlar?

Başı kaşımak saç derisine zarar verebilir ve saç derisinde kabuklanmalara neden olabilir. Bu kabuklar, kaşıntıya neden olarak saç derisini daha da tahriş eder. Bu yazıda, saç derisindeki kabukların ne olduğunu, neden oluştuklarını, doğal çözümleri, şampuan önerilerini ve nasıl tedavi edilebileceklerini inceleyeceğiz.

Hızlı Erişim

Saç Derisinde Kabuklar Nedir?

Başınızı sürekli kaşıdığınızda kafa derisinin en dış kısmı zarar görür. Hasara uğramış olan cilt, birbirine yapışan trombositlerle sertleşen pıhtılar oluşturarak kendini iyileştirir. Bu kabuklar sarımsı, kırmızımsı, kahverengi veya siyah olabilir ve aşırı derecede kaşıntıya neden olur. Çok fazla kaşımak kanamaya bile neden olabilir.

Bu kabukların saç diplerinde oluşmasının birkaç nedeni vardır. Yağlı saç derisi buna sebep olabilir veya bu durum egzama veya sedef hastalığı gibi ciddi bir tıbbi problemin bir göstergesi olabilir. Kabukları tedavi etmek için kesin nedenini bilmek gerekir. İşte olası nedenler.

Saç Derisinde Kabuklanmalar Neden Olur?

  • Yağlı saç derisi: Yağlı saç derisine sahip olan insanlar kepeklenmeye daha yatkındır. Kepeklenme kaşınmaya neden olabilir ve başınızı kaşımanız kabuklanmaların oluşmasına yol açabilir ( 1 ).
  • Seboreik dermatit (Kepek): Seboreik dermatit, pullanmış bölgeler ve gitmeyen kepeklenme ile karakterize bir problemdir. Bu problemin semptomları, görünür bir iltihaplanma olmaksızın kaşıntı ve dökülme olarak kendini gösterir ( 2 ). Ancak bulaşıcı değildir ve reçetesiz satılan ilaçlarla kolayca tedavi edilebilir. Ciddi vakalarda reçeteli ilaçlarla tedavi edilir.
  • Saç derisi sedef hastalığı: Sedef hastalığı, bağışıklık sisteminin aşırı aktif olduğunda ortaya çıkan kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Vücudun belirli kısımlarında gümüş, gri pullarla kaplı kalın, kırmızı lekelere neden olur. ( 3 ). Sedef hastalığı saç diplerinde olduğunda kabuklanmalara neden olabilir.
  • Liken planopilaris: Saç derisinde kabukların oluşmasına neden olan kırmızı veya mor şişlikler fark ederseniz, bu problem liken planopilarisiniz hastalığını işaret ediyor olabilir. Saç köklerinizin etrafında pullanma ve kızarıklığa neden olan ve yara izli alopeciaya (saç dökülmesi) yol açan iltihaplı bir sorundur ( 4 ). Bu hastalığın semptomları olan kırmızı ve mor yumrular saç derisinde kabuklanmalara neden olabilir.
  • Saçkıran: Buradaki durumda saçkıran terimi yanıltıcı olabilir çünkü bu gerçek bir saçkıran değil, bir mantar enfeksiyonudur. Tine a capitis olarak da bilinen bu enfeksiyon kafa derisini ve saç tellerini etkiler ve dairesel olarak kaşıntılı ve pullu cilt lekeleri oluşturur. Bu bölgelerin merkez noktaları genellikle düzdür ve saç derisinde kaşıntılı kabuklar oluşturabilen daha yüksek kenarlara sahiptir ( 5 ).
  • Uyuz: Uyuz nedeniyle kabuklanmalar oluşabilir. Uyuzlara, konağa giren Sarcoptes scabiei böcekleri neden olur. Kaşıntıya ve şiddetli kabuklu cilt katmanlarına neden olur ( 6 ). Çoğunlukla çocuklarda görülürler ancak her yaştan kadın ve erkeği de etkileyebilirler. Bu problem genellikle saç derisi, boyun, yüz, göz kapakları ve tırnakların altındaki deriyi etkiler.
  • Saç biti: Saç biti, çok bulaşıcı olduğu için en kötülerinden biridir. Bitler, kan emmelerinin yanı sıra şiddetli kaşıntıya da neden olurlar ( 7 ). Başınızı ısrarla kaşımak, kabuk oluşumuna neden olan yaralara neden olabilir.
  • Zona hastalığı: İnsanda yalnızca bir kez suçiçeğinin meydana geldiği yaygın bir yanılgıdır. Suçiçeği hastalığından sorumlu olan virüs vücudunuzda uyku halinde kalabilir ve daha sonra aktive olarak zonaya neden olabilir. Zona hastalığının neden olduğu küçük, sarı kabarcıklar saç derisinde kabuklanmalara neden olabilir.
  • Eozinofilik folikülit: HIV / AIDS’li kişileri etkileyen ciddi bir problemdir. Eozinofilik folikülit, cilt ve saç derisinde kaşıntılı, irin dolu lezyonlar olarak kendini gösterir ve iyileşirken kabuklanmalara neden olmaktadır ( 8 ).
  • Deri iltihabı: Deride kaşıntı (pruritus olarak adlandırılır), deri iltihabının sıklıkla görülen bir belirtisidir. Bu şiddetli kaşıntı durumu, kafa derisinin yanmasına ve kabuklanmasına neden olabilir ( 9 ).
  • Kontakt dermatit: Kontakt dermatit hastalığı, alerjik reaksiyonlar veya cildi tahriş edici maddeler nedeniyle kaynaklanan bir cilt problemidir. Derinin kaşıntılı, kızarık ve lezyonlu olmasına neden olur ( 10 ).
  • İmpetigo: İmpetigo, 2-5 yaş arası çocuklarda yaygın olarak görülen bakteriyel bir enfeksiyondur ( 11 ). Ciltte ve hatta bazı durumlarda kafa derisinde bal rengi kabuklanmalarla nitelenen bir sorundur.
  • Saç derisinde sivilce: Akne vulgaris problemi, ciltte küçük şişliklerin, kızarıklıkların ve lezyonların çıkmasına neden olan kronik bir cilt iltihabıdır ( 12 ). Cilt yüzeyinde sebumun aşırı üretiminden kaynaklanabilir ve genellikle yüz, boyun ve sırtta görülür. Bazen saç diplerini de etkileyebilmektedir.
  • Saç derisi foliküliti: Saç köklerini doğrudan etkileyen diğer bir kronik iltihaplanma durumdur ( 12 ). Saç derisinde görünel sarımsı-beyaz kabuklanmalar olarak nitelenir.
  • Deri yolma bozukluğu: Deri yolma, insanların derilerini defalarca sıkarak-yolarak-kazıyarak doku hasarına neden olduğu psikolojik bir bozukluktur ( 13 ). Bu durum, cildin sürekli yolunması nedeniyle gittikçe kötüleşen kabuklanmalara yol açabilir.

Saç derisi kabuklanmalarını tanımlamak zor olabilir. Bu kabuklanmalar saç dökülmesi, enfeksiyonlar ve kafa derisi iltihabı gibi daha ciddi sorunlara bile yol açabilir. İşte saç derisinde kabuklanmalarla ilgili dikkat etmeniz gereken birkaç belirti.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Belirtiler

  • Beyaz / sarı kabuklar: Saç şekillendiricileri, merhemler, losyonlar veya saç kremlerinin aşırı uygulanması, nemin hapsolmasına ve irin oluşturarak beyaz görünmesine neden olabilir. Öte yandan sarı kabuklanmalar enfeksiyonun göstergesidir ve yaralara dönüşebilirler.
  • Saç dökülmesi: Saç diplerindeki kırmızı ve mor yumrular ve yara izleri görülen lekelerde saçlar dökülmeye başlarsa, lupus veya liken planopilaris gibi yara izi bırakan bir saç dökülmesinden kaynaklanıyor olabilir.
  • Aynı yerde kabuklanmaların olması: Saç derisinde aynı bölgelerde defalarca kabuk oluşması melanom belirtisi olabilir ve hemen tedavi edilmesi gerekir.
  • Yeşil irin: Saç derisindeki kabuklardan yeşil irin çıkıyorsa, bu bir enfeksiyon belirtisi olabilir.

Artık dikkat edilmesi gereken semptomları bildiğinize göre, onları tedavi etmek için kolay uygulanabilecek çözümlere bir göz atalım.

Not: Aşağıda anlatılan doğal çözüm ve tedavi önerilerine geçmeden önce yukarıda belirtilerden herhangi biri dikkatinizi çekerse lütfen bir doktora görünün. Olumsuz bir reaksiyonun meydana gelmemesi için bir yama testi yapın.

Saç Derisindeki Kabuklanmalar Doğal Şekilde Nasıl Tedavi Edilir, Nasıl Geçer?

Kabuklar cildin iyileşmesinin bir göstergesidir. Bu nedenle genellikle kendiliğinden düşerler ve kaybolurlar. Bununla birlikte, bu kabuklar rahatsız ediciyse, iyileşme sürecini hızlandırmak ve kabuklardan kurtulmak için evde uygulayabileceğiniz birkaç çözüm yöntemi mevcuttur. Bu saç derisi kabuk tedavisi için evde bulunan malzemeler yeterli olabilir.

Saç Derisindeki Kabuklanmalar Nasıl Tedavi Edilir: 11 Doğal Yöntem

1. Sıcak kompres

Saç derisinde kabuklar nasıl geçer sıcak kompres

Saç derisindeki kabuklanan bölgeler aşırı kaşınıyorsa ve kaşıntı azalmıyorsa, sıcak bir kompres en iyi seçenek olabilir. Sıcak kompres kabukları yumuşatır ve hızlı bir şekilde düşmelerini sağlar.

Malzemeler

  • Havlu
  • Sıcak su
  • Tarak

Nasıl yapılır

  1. Havluyu sıcak suya batırın.
  2. Fazla suyunu sıkın, saçınızı toplayın ve havluyu başınızın etrafına sarın.
  3. 10-15 dakika bu şekilde bekletin.
  4. Havluyu çıkarın ve saç diplerindeki kabukları nazikçe tarayarak temizleyin.
  5. Birkaç gün boyunca günde bir kez sıcak kompres yapın.

2. Aloe vera jel

aloe vera saç derisinde kabuklanma ve kaşıntı için aloe vera jeli iyi gelir mi

Aloe vera jeli etkili bir yatıştırıcıdır. Araştırmalar, aloe veranın saç diplerinde kabuklanmalara neden olan seboreik dermatit, kepek, egzama ve sedef hastalığı gibi birçok problemi azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir ( 14 ), ( 15 ), ( 16 ). Aloe vera saç derisinde bulunan kabukların içindeki ve etrafındaki acı ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olur ve enfekte olmalarını önler.

Malzemeler

  • 1 aloe vera yaprağı
  • 2 E vitamini kapsülü

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  1. Aloe vera yaprağının içerisindeki jeli çıkarın.
  2. Aloe vera jelini E vitamini kapsüllerinden sıkarak çıkardığınız yağ ile karıştırın.
  3. Bu karışımı saç derisindeki kabuklara parmaklarınızla uygulayın.
  4. Bir saat kadar bekleyin.
  5. Hafif bir şampuanla kafanızı yıkayın.
  6. Bu doğal çözüm yöntemini haftada iki veya üç kez tekrarlayın.

3. Limon suyu

limon suyu saç derisinde kabuklanmaları giderir mi

Limon suyu saç derisindeki kuruluğu ve kaşınmayı azaltır. Mantar önleyici özellikleri, saç diplerindeki kabuklarının başlıca nedenleri olan kepek ve saçkıran problemlerini tedavi etmeye yardımcı olabilir ( 17 ), ( 18 ). Cilt için oldukça sert bir bileşen olabileceği için limon suyunu hafif bir taşıyıcı yağ ile karıştırın.

Malzemeler

  • ½ çay kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  1. Zeytinyağını mikrodalga fırında birkaç saniye ısıtın.
  2. Ilık zeytinyağını ve limon suyunu karıştırın.
  3. Karışım ile saç diplerinize masaj yapın.
  4. Karışımın yarım saat kadar saç derisinde beklemesine izin verin.
  5. Hafif bir şampuanla yıkayın.
  6. Doğal bir çözüm olarak haftada üç kez yapın.

4. Neem yaprakları

saç derisi kabukları için neem yaprağı kullanımı

Neem yaprakları (tespih ağacı) kaşıntılı cilt sorunlarını yatıştırmaya yardımcı olabilir. Antibakteriyel ve mantar önleyici bileşenleri, saç diplerindeki kabuklardan kurtulmaya ve saç derisinin enfekte olmasını önlemeye yardımcı olabilir ( 19 ), ( 20 ).

Malzemeler

  • 10-15 adet neem yaprağı
  • 2 su bardağı su

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  1. Neem yapraklarını iki bardak suda kaynatın.
  2. Suyu süzün ve biraz soğumaya bırakın.
  3. Saçınızı her gün bu doğal neem suyuyla durulayın.

5. Elma sirkesi

kafa derisindeki kabuklar için elma sirkesi kullanımı

Elma sirkesi, cilt ve saçla ilgili pek çok sorunu gidermek için evde kullanılan popüler doğal bir ilaçtır. Antibakteriyel ve antifungal bileşenleri bünyesinde barındırır ( 21 ), ( 22 ). Ayrıca saç derisindeki pH seviyesini dengelemeye yardımcı olarak kuruluğu ve kaşıntıyı azaltabilir. Filistin’de yapılan bir araştırma, elma sirkesinin diğer pek çok saç problemine iyi gelmesinin yanında saçlardaki kepeği önlemeye de yardımcı olduğunu göstermiştir ( 23 ). Aynı zamanda saçı ve saç derisini temiz tutar.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 su bardağı ılık su

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  1. Elma sirkesini suyla karıştırın.
  2. Karışımı saç derinize dökün ve birkaç dakika masaj yapın.
  3. Saçınızı suyla durulayın.
  4. Bu doğal çözüm rutinini haftada iki kez uygulayın.

6. Yulaf ezmesi

yulaf ezmesi saç derisi kabuklanmasına iyi gelir mi

Kahvaltılar için oldukça güvenilir bir besin olan yulaf cildiniz için harikalar yaratabilir ve saç derisindeki kabuklanmaları tedavi edebilir. Cilt tahrişini rahatlatır ve oldukça nemlendiricidir ( 24 ) Araştırmalar, yulafın kabuklanma, kaşıntı, yanma ve diğer saç derisi ve cilt rahatsızlıklarını hafifletmeye ve yatıştırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir ( 25 ).

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pişmemiş yulaf ezmesi
  • Su

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  1. Yulaf ezmesi ile yeterince suyu karıştırarak yoğun kıvamlı bir macun elde edin.
  2. Yulaf ezmesi hamurunu saç derinize uygulayın ve 10 dakika civarı bekletin.
  3. Hafif bir şampuanla yıkayın.
  4. Bunu her gün bir kez uygulayın.

7. Jojoba yağı

jojoba yağı ile saç derisi kabuklarını giderme

Jojoba yağı, cilt bakımında mucize bir yağ olarak lanse edilmektedir. İltihaplanmaları, yanmayı, şişlikleri ve kaşıntıyı yatıştırır ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur ( 26 ). Egzama ve sedef hastalığını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Jojoba yağı saç derisinin kurumasını önler ve saçların uzamasını uyarır. Bu doğal yağın mantar önleyici özellikleri, saç derisinde kabuklanmaya neden olabilecek enfeksiyonlardan cildi korumaya yardımcı olabilir. Saç derisinin doğal yağ dengesini düzenler ve böylelikle kabuklanmaları azaltır.

Malzemeler

  • Jojoba yağı

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  1. Yatmadan önce saç derisine jojoba yağı ile masaj yapın.
  2. Yağ gece saç dersinizde kalsın.
  3. Ertesi sabah hafif bir şampuanla yıkayın.
  4. Bu rutini haftada iki kez uygulayın.

8. Çay ağacı yağı

çay ağacı yağı ile kafa derisindeki kabuklanmalar için doğal tedavi uygulaması

Çay ağacı yağı, antiseptik, antiinflamatuar, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir ( 27 ). Kepek ve saç derisi lezyonlarının azaltılmasında etkilidir ( 28 ). Ayrıca diğer saç derisi ve cilt rahatsızlıklarını önler ve kaşıntıyı giderir.

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı çay ağacı yağı
  • 2 yemek kaşığı badem yağı

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  1. Çay ağacı yağı ve badem yağını iyice karıştırın.
  2. Karışımı kafa derinize masaj yaparak uygulayın.
  3. 30 dakika kadar bekletin.
  4. Hafif bir şampuanla yıkayın.
  5. Bu rutini haftada üç kez uygulayın.

9. Zeytinyağı

zeytinyağı saç diplerindeki kabuklanmaları giderir mi

Zeytinyağı içerisinde bulunan nemlendirici skualen saç derisini nemlendirir ve kabukların gevşemesine yardımcı olur. Aynı zamanda saçı besler ve süper yumuşak hale getirir. Zeytinyağı genellikle, kabuklanmalara ve kaşıntıya neden olan egzama, kepek, dermatit, sedef hastalığı ve rosacea gibi birçok cilt ve saç derisi problemini tedavi etmek için kullanılmıştır ( 29 ).

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  1. Zeytinyağını mikrodalga fırın içinde birkaç saniye ısıtın.
  2. Yağı ile kafa derinize masaj yapın.
  3. Gece bekletin.
  4. Ertesi sabah saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.
  5. Bu bitkisel yağı haftada üç kez kullanın.

10. Hindistan cevizi yağı

hindistan cevizi yağı saç diplerinde bulunan kabukları gidermeye iyi gelirmi

Hindistan cevizi yağı saçı ve saç derisini iyi bir şekilde nemlendirebilmesiyle bilinir. Saç derisi kuruluğunu ve pullanmaları azaltmaya yardımcı olur ( 30 ). Ayrıca dermatit, egzama ve kepek gibi saç derisi sorunlarını tedavi etmeye ve saç bitlerini önlemeye yardımcı olur.

Malzemeler

  • Hindistancevizi yağı
  • Havlu

Nasıl yapılır ve saç derisine uygulanır?

  • Saç derinizin her bir köşesine hindistancevizi yağı sürün.
  • Sıcak su içerisinde bir havluyu ıslatın ve havludaki fazla suyu sıkın.
  • Havluyu başınızın etrafına sarın ve bu pozisyonda bir saat bekletin.
  • Hafif bir şampuanla saçınızdaki yağı yıkayın.
  • Bu rutini haftada üç kez uygulayın.

11. Balık yağı veya omega-3 takviyeleri

balık yağı ya da omega 3 saç diplerindeki kabukları giderir mi

Balık yağı, faydalı yağ asitleri bakımından oldukça zengindir ve dermatit ve alerji gibi cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olabilir ( 31 ). Balık yağı cildi korumaya yardımcı olan omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri, dokosaheksaenoik asit (DHA) ve eikosapentaenoik asit (EPA) içerir. Ayrıca cilt için son derece faydalı olan linoleik asit (LA) ve alfa-linolenik asit (ALA) içerir. Saçların uzamasını uyardığı ve saç derisinin temiz olmasını sağladığı için saçlar için de faydalıdır.

Artık saç derisi kabuklarını tedavi etmenin doğal yollarını bildiğinize göre, belki de bu kaşıntılı rahatsızlıktan sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. Yukarıda bahsedilen doğal çözüm yöntemlerini denemeden önce her zaman bir doktora danışmak faydalı olabilir.

Saç derisinde kabuklanma için hangi şampuan kullanılmalı?

saç derisi kabuklanmaları için hangi şampuan

Seçilecek şampuan saç derisindeki kabuklanmanın nedenine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Kepek nedeniyle kabuklanmalar için tasarlanmış reçetesiz şampuanlar ve topikal merhemler satın alabilirsinizReçeteli olarak alabileceğiniz pek çok kepek şampuanı mevcuttur. Aşağıdaki bileşenleri içeren kepek şampuanları tercih edilmelidir;

  • salisilik asit
  • pirition çinko
  • selenyum sülfit
  • katran

Kepek problemini etkili bir şekilde kontrol altında tutabilecek şampuanı bulmak için birkaç farklı şampuan denemeniz gerekebilir.

Reçetesiz satılan şampuanlar işe yaramazsa, ketokonazol içeren reçeteli bir şampuanı da deneyebilirsiniz.

Bu ilaçlı şampuanın aşağıdaki gibi yan etkileri olabilir:

  • saçın yapısında değişiklikler
  • kaşıntı
  • tahriş

Her zaman paket üzerinde yazan talimatları dikkatlice okuyun ve ona göre uygulayın. Herhangi bir sorun yaşarsanız bir doktor veya eczacıyla görüşün.

Saç derisinde sedef hastalığı nedeniyle kabuklanmalar olursa; hafif vakalarda genellikle kaşıntıyı hafifletmek ve saç derisini tedavi etmek için tasarlanmış ilaçlı şampuanlar işe yarayabilmektedir. Salisilik asit ve katran içeren, reçetesiz satılan ilaçlı şampuanlar satın alınabilir.

Bu şampuanlar işe yaramazsa veya probleminiz daha da kötüleşirse, doktorunuza görünün.

Saçkıran nedeniyle saç derisi kabuklanıyorsa; krem, losyon ve oral antifungal ilaç tedavileriyle beraber doktorlar selenyum sülfit içeren ilaçlı bir şampuan kullanmanızı da tavsiye edebilir.

Eozinofilik folikülit nedeniyle olan saç derisi kabuklanmaları; Semptomları hafifletmeye ve enfeksiyonu kontrol etmeye yardımcı olabilecek çeşitli ilaçlı şampuanlar, kremler ve oral ilaçlar vardır. Doktora danışılmalıdır.

Boyadan sonra saç derisinde kabuklanma olabilir

Saç boyasından sonra saç derisinde kabuklanma olması için 3 muhtemel neden vardır. Tabii ki, aşağıdaki çözümleri denemeden önce bir dermatologla görüşmek en sağlıklısıdır.

1. Saç boyasında bulunan kimyasal bileşenlerinden birine alerji nedeniyle kontakt dermatit sorununun ortaya çıkması.

Çözüm: Dermatit kendi kendine geçebilse de, daha da kötüleşebilir ve daha ciddi bir problem yaratabilir. Cildi rahatlatmak için reçetesiz satılan antihistaminik kremler kullanın. Ayrıca bir dermatoloğa da danışın.

2. Seboreik dermatit, saç boyasına tepki olarak tetiklenebilir.

Çözüm: Reçetesiz satılan kremler kullanın ve salisilik asit, çinko veya selenyum sülfit içeren şampuanlarla saç derinizi yıkayın. Ayrıca, fazla yağı ve kepeği düzenlemeye yardımcı olan şampuanlar kullanın.

3. Saç derinizdeki kabuklanmaların olası en son nedeni, saç boyasına bağlı kimyasal yanıktır.

Çözüm: Kimyasal yanık oldukça hassas bir durumdur. Aloe vera veya başka bir yatıştırıcı jel kullanın. Buzdolabında bekletilip soğutulmuşsa daha da iyidir.

Soru-Cevap

Saç diplerindeki kabuğun kendi kendine düşmesi ne kadar sürer?

Küçük kabuklar 3 ila 7 gün içinde düşebilirler, ancak büyük olanların iyileşmesi 2 hafta kadar sürebilir.

Kabukları elimle çıkarıp almam sorun olur mu?

Bunu yapmamak gerekir. Saç derisindeki kabukları elle toplamamalısınız çünkü altlarındaki deri tamamen iyileşmez ve yeni ve hassas olan cilt hücrelerini enfeksiyonlara maruz bırakabilirsiniz.

Kabuğun siyah olması ne anlama geliyor?

Saç derisindeki kabuklar siyahsa çok fazla endişelenmenize gerek yoktur. Bu durum, kanın normalden fazla pıhtılaşmadan ve kabuklanmadan önce yaradan dışarı aktığı anlamına gelir.

Saç derisinde sarı kabuklanma neden olur?

Sarı kabuklanmalar saç derisinde iltihaplanmalar ve enfeksiyon olduğu anlamına gelir ve yaraların oluşmasına neden olabilirle. Kozmetik ürünlerin aşırı kullanılması da saç derisini kapatarak altında irin oluşturarak beyaz görünmesine sebep olabilir.

Kaynaklar;

  • https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/scalp-scabs
  • https://www.stylecraze.com/articles/how-to-treat-scabs-on-your-hair
  • botoxcapilar.org/en/scabs-on-scalp-after-hair-dye/

What do you think?

Written by Ciltguzellik

3 Comments

Leave a Reply

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kahve içmek sivilceye neden olur mu

Kahve Sivilce Yapar mı: Dikkat Edilmesi Gereken 4 Etki

kepek için elma sirkesi kullanımı

Elma Sirkesi Kepeğe İyi Gelir mi: 9 Tarif ve Uygulama