in

Yüze Ağda Yapmanın Zararları ve Yan Etkileri

ağda yapmanın yüze zararları ve yan etkileri

Yüze Ağda Yapmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Ağda, geleneksel tıraş, yolma ve tüy dökücüler gibi mevcut birçok tüy alma yöntemlerinden sadece biridir. Tek seferde çok miktarda tüyden kurtulmak isteniyorsa, yüze ağda yapmak idealdir.

Yüz ağdası, istenmeyen tüylerden kurtulmak için cilt üzerinde sertleşerek iş görür ve kökleri de beraberinde alarak tüylerin ciltten çıkarılmasını sağlar.

Uzun süreli bir pürüzsüzlük arıyorsanız ağda işe yarayabilir. Bununla beraber yüze ağda yapmanın zararları ve yan etkileri de vardır.

Yüze ağda yapmanın 10 zararı ve yan etkisi

Yüz ağdası, eczanelerden kolayca satın alınabilir. Ancak eczanelerden alınıyor olması yüz ağdası ürünlerinin etkili, güvenli ve kusursuz olduğu anlamına gelmez. Yüz ağdasının aşağıdaki olası 10 zararlı yan etkilerini ve bunlarla nasıl mücadele edeceğinizi öğrenin.

1. Kızarıklık ve tahriş

Yüz ağdası kullandıktan sonra ciltte geçici olarak hafif tahriş ve kızarıklık oluşması muhtemeldir.  Ağdadan sonra cildin pembe veya kırmızı olduğunu ve dokunmaya karşı biraz hassas olduğunu fark edebilirsiniz. Yüzünüz için her gün kullandığınız cilt bakım ürünleriniz de yakıcı etki gösterebilir, bu nedenle ağda sonrası alkol bazlı tonerlerden kaçınmalısınız. Kızarıklık genellikle ertesi gün kaybolur ancak hala hassaslık varsa soğuk bir kompres uygulayın .

2. Acı

Her türlü ağda kullanılırken az miktarda acı oluşması kaçınılmazdır. Bu acı, ağda şeritlerinin hızlı bir şekilde ciltten çıkarıldığında meydana gelir. Acı miktarı, genel cilt hassasiyetine, acı toleransına, tüy miktarına ve yüzün ağdalı bölgelerinin büyüklüğüne göre değişir. Örneğin, üst dudak çene bölgesine göre daha hassastır.

3. Döküntüler

Yüz ağdasından kaynaklanan kızarıklık ve tahriş genellikle geçicidir. Bununla birlikte, döküntü olası bir yan etkidir. Bu bir gün veya daha uzun sürebilir. Ciltteki döküntüler şiddetliyse veya yayılırsa, ağda kullanımını hemen bırakın.

4. Geçici şişlikler

Yüz ağdasından sonra bazı şişlikler oluştuğunu fark edebilirsiniz. Bunlar kıl ve köklerin alındığı gözeneklerin üzerinde meydana gelir. Bu yumruları yatıştırmaya yardımcı olması için rahatlatıcı bir krem ​​veya merhem uygulayabilirsiniz. Bu şişlikler birkaç saat içinde kendiliğinden kaybolurlar.

5. Güneşe karşı hassasiyet oluşması

Yeni güneş yanığına asla yüz ağdası uygulamamalısınız. Aynı zamanda, yüzünüze ağda sürdükten sonra güneşe maruz kalmamaya ekstra özen göstermelisiniz. Bu durumda ağda yapmak , kurtulmaya çalıştığınız tüylerle beraber epidermisin bazı kısımlarını (cildin üst tabakası) kaldırır. Bu olduğunda epidermise olan etkiler, cildi, tıpkı kimyasal bir peelingin yapacağı gibi güneşe karşı daha hassas bir hale getirebilir .

6. Kıl dönmesi

Kıl dönmesi genellikle traş olma ile ilişkilendirilir ancak ağda ile de ortaya çıkabilmektedirler. Ağda şeritlerini tüylerin uzama yönünün tersine doğru çekerseniz, kıl dönmesi riski daha düşüktür. Kıl kökleri tamamen çıkmazsa ve kıl gövdesi derinin altında kırılırsa daha yüksek bir risk altındasınız veya kıl dönmesi olma ihtimali daha yüksek demektir.

7. Alerjik reaksiyonlar

Yüz ağdası ürünleri içerisinde bulunan çeşitli bileşenler göz önüne alındığında, bunlara karşı alerjik reaksiyon gösterme olasılığı vardır. Cildinizin elinizdeki ürüne nasıl tepki vereceğini görmek için, kolunuzda 3-4 cm2 gibi küçük bir alanda test edin. 24 saat içinde herhangi bir kızarıklık oluşmamışsa, ağdanın kullanımı güvenli demektir. Bu uygulamayla, yüzünüzün o ağdaya karşı hassasiyet gösterip göstermeyeceğini anlayabilirsiniz. Test ettikten sonra kurdeşen, kaşıntı veya kızarıklık fark ederseniz ağdayı kullanmayın.

8. Enfeksiyon

Bazı durumlarda kanamanın veya cilt hasarının meydana geldiği bölgede ağda kullanmak enfeksiyona yol açabilir. Ağdayı yeni bir kesik veya yara üzerinde kullanırsanız da risk altındasınız. Ağda bölgesinde şişlik veya sızıntı oluşursa doktora görünmek gerekebilir.

9. Kanama

Ağda yapmak bazen ciltte kanama olmasına sebep olabilmektedir, ancak bu tamamen normaldir. Bu yine ağda işlemi sırasında ciltteki tüylerle birlikte epidermisin bazı kısımlarının çıkarılmasıyla ilgilidir. Yine de kan miktarının az olması gerekir. Daha narin veya yaşlı cilde sahip olanlar için hassas cilt için olan ürünleri tercih etmeleri gerekir. Fazla miktarda ve durmayan bir kanama olursa doktora görünmek gerekebilir.

10. Yara izi

Nadiren de olsa yüz ağdası nedeniyle yara izi oluşması mümkündür. Ağdayı kesikler üzerinde kullanırsanız ya da ağdadan hemen sonra güneş yanığı olursanız, enfeksiyon oluşabilir ve yara izi kalma riski yükselebilir.

Ağdanın yüze zararlarının ve yan etkilerinin önlenmesi

Yüz ağdasıyla bağlantılı bir dizi yan etki olsa da, bazılarını önlemenin yolları vardır. En azından ilk birkaç dakika için küçük bir acı ve tahriş kaçınılmazdır. Bununla beraber kıl dönmesi ve kanama gibi diğer yan etkiler önlenebilir.

Ağda ürünündeki talimatları dikkatlice okuyun ve sadece yüz için tasarlandığından emin olun. Bu nedenle, yüzünüze tüm vücut için olan ağdaları sürmekten kaçının. Cildiniz aşırı kuruysa, tahriş olmuşsa veya güneş yanığı olmuşsa ağda tedavisini geciktirmek gerekebilir.

Yüzün aktif bir sivilce, yara veya kızarıklık olan bölgelerine ağda yapmaktan kaçının. Ayrıca herhangi bir siğil veya ben üzerine de ağda yapmamak gerekir. Ayrıca FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) dolaşım sorunları veya şeker hastalığı olan kişilerin yüze ağda kullanımı konusunda dikkatli olmalarını tavsiye etmektedir.

En iyi sonuçları elde etmek için, lisanslı bir medikal estetisyen gibi bir profesyonel tarafından yüze ağda yaptırmak en iyisidir. Cilt tipiniz için en iyi olanı belirlemeye yardımcı olabilirler ve en az yan etkiye sahip olan en iyi teknikleri uygulayabilirler.

https://www.healthline.com/health/face-wax-side-effects

What do you think?

Written by Ciltguzellik

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Saç derisinde beyaz plaka oluşumu

Saç Derisinde Beyaz Tortu: 2 Adımda Kurtulun!

Asetonlu ve asetonsuz kalıcı oje çıkarma yöntemleri

Kalıcı Oje Nasıl Çıkarılır: Asetonsuz (Törpü ile) ve Asetonlu 2 Yöntem (Resimli Anlatım)