in

Cilt Lekeleri İçin Yağlar: En İyi 9 Uçucu Yağ

Cilt lekeleri için yağlar

Cilt Lekeleri Üzerinde Etkileri Olan 9 Leke Giderici Yağ

Cilt lekeleri, sivilceler, cilt beyazlatma ve daha pek çok konuda cilde faydaları olan uçucu yağlar son zamanlarda güzellik sektöründe oldukça popüler hale gelmiştir. Esasında uçucu yağlar binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Eski Mısırlılar, uçucu yağları ruhsal zenginlik, saç ve cilt güzelliği, tıbbi faydalar, dini törenler ve hatta mumyalama işlemlerinde MÖ 3000 gibi erken dönemlerde ilk kullananlar olmuşlardır.

19. Yüzyılın sonlarında ve 20. Yüzyılın başlarında uçucu yağlar, ruh halini dengeleme, neşelenme, toksik mikropları yok etmek ve hoş kokular elde etmek için üretilmiş ve kullanılagelmiştir. Ancak konu cilt bakımı ve güzelliği olduğunda uçucu yağlar – doğru kullanıldığında, ki bu genellikle onları lekelere karşı da etkili olabilen hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı ve nar yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltmeyi gerektirmektedir – çok sayıda faydaya sahip olabilir, bunlardan en önemlisi de kahverengi lekeler, siyah noktalar ve güneş lekeleri gibi cilt lekelerine iyi gelmeleridir.

Doğru taşıyıcı yağlarla karıştırılıp cilde uygulandığında, bu bitkisel yağlar inatçı pigmentasyon görünümünü azaltmanın doğal bir yolu olabilmektedir. Ayrıca sert kimyasalların neden olduğu kronik kuruluk, tahriş ve güneş hassasiyeti gibi sorunlara neden olmadan aynı düzeyde hücresel yenilenme sağlayabilirler.

Aromaterapi dünyasında genel sağlık ve cilt sağlığı bakımından çeşitli faydalar gösteren 90’ın üzerinde uçucu yağ bulunmaktadır.

Peki, yara izlerinin belirginliklerini azaltabilen, renk bozulmaları gideren ya da cilt lekelerine iyi gelen yağlar hangileridir. Aromatik bitkisel yağların, sadece semptomları tedavi etmek veya farmasötik ilaçların yaptığı gibi lekeyi beyazlatmak yerine, hücreler arasındaki iletişimi gerçekten iyileştirebileceğini ve hasarlı cildi güçlendirmeye ve onarmaya yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz?

Şimdi hangi bitkisel yağların cilt lekelerine iyi geldiğine daha yakından bakalım. İşte leke giderici 9 yağ.

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar: 9 Uçucu Yağ

1. Çay Ağacı Yağı

cilt lekeleri için bitkisel esansiyel çay ağacı yağı kullanımı

Çay ağacı yağının renk açıcı özellikleri, yara izinin oluşmasını önleme ve yara izlerini ve cilt lekelerini iyileştirme yeteneklerinden gelmektedir. Çay ağacı yağı cilt lekesi veya cilt hasarı ile bağlantılı bakterileri ortadan kaldırır ve cildin daha hızlı iyileşmesini sağlar. Cilt daha hızlı iyileştiğinde cilt lekelerinin ortaya çıkma olasılığı azalmaktadır. Cilt lekelerini gidermek için çay ağacı yağını  taşıyıcı yağ olarak üzüm çekirdeği yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağı cilt lekesine eğilimli ciltler için harika bir taşıyıcı yağdır.

2. Lavanta Yağı

cilt lekeleri için bitkisel lavanta yağı uygulaması

Lavanta yağı tahriş olmuş bölgeyi yatıştırmaya yardımcı olur ve cilt lekesinin kabarmış olan kısmını azaltmak ve cildin daha hızlı onarılmasına yardımcı olmak için iltihapla hızlı bir şekilde mücadele eder. Lavanta yağında doğal olarak bulunan bir ester olan linalil asetat bileşeni anti-enflamatuardır ve yaraların iyileşmesinde etkili olabilmektedir. Bu da daha az yara izi kahverengi leke anlamına gelir. Lavanta yağı ile kullanılabilecek taşıyıcı yağlar söz konusu olduğunda nar yağı cilde hızla nüfuz etmesi, güçlü besinler sağlaması ve ultra küçük moleküllere sahip olması nedeniyle uygun bir tercih olabilir.

3. Sardunya Yağı (Itır yağı)

cilt lekelerini yok etmek için ıtır yağı-sardunya yağı kullanımı

Sardunya yağı kızarıklığı yatıştıran, cildi derinlemesine rahatlatan ve cilt tonunu düzenleyici ve doğal büzücü etkiye sahiptir. Ayrıca cildin daha iyi nem tutmasına yardımcı olur. Bu özellik  yara izi veya pigmentasyonun daha iyi bir doğal görünüme kavuşmasını sağlar. Nar yağı, leke giderici olarak sardunya yağı ile beraber kullanılabilecek uygun bir taşıyıcı yağdır.

4. Buhur Yağı (Günlük yağı)

buhur yağı günlük yağı frankincense yağı ile cilt lekesi tedavisi

Hücre döngüsüne katkısı nedeniyle buhur yağı, yaraların iyileşmesine ve belirginliklerinin azalmasına yardımcı olan en iyi yağlardan biridir. Cildin sağlıklı bir şekilde yenilenmesini teşvik etmek ve cildin elastikiyetini güçlendirmek için kullanılabilecek güçlü bir doğal maddedir. Buhur bitkisinin hücresel yenileme özelliklerini geleneksel retinolün özellikleri gibi düşünün, ancak retinolün neden olduğu ciltte kurutma, güneş hassasiyeti gibi problemler oluşmaz.

5. Neroli Yağı

Cilt lekelerinden kurtulmak için neroli yağı uygulama

Turunçgillerden elde edilen uçucu yağlar (neroli yağı, portakal ağacının çiçeğinden gelir) harikadırlar. Çünkü içlerinde hiç C vitamini olmamasına rağmen C vitamininin cilde emilimine yardımcı olurlar. C vitamininin, iyileştirici ve yara izlerinin belirginliğini azaltıcı özellikleri yaygın olarak kabul edilmesine rağmen, cilt tarafından emilimi kolay olmamaktadır. Bu nedenle, C vitamini serumlarının etkisini ikiye katlamak için serumun içerisine neroli yağı veya ardıç meyvesi yağı ekleyin.

6. Papatya Yağı

papatya yağı ile cilt lekelerinden kurtulma

Papatya yağı oldukça iyi cilt onarıcı özelliği olan Azulene (mavi Tanzy de denir) adı verilen çok faydalı bir bileşene sahiptir. Rahatlatıcı ve hücre yenileyicidir ve dolayısıyla ciltteki hasarlarla mücadele eden ve kahverengi lekeler için faydalı bitkisel bir yağdır. Azulene ayrıca güçlü bir anti-enflamatuar ve antioksidandır, bu nedenle cildin bozulmasını önleyerek cilt lekesi ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olur.

7. Misk Adaçayı Yağı

misk adaçayı yağı cilt lekelerine iyi gelir mi

Adaçayı esansiyel yağı, yağlı ciltler için mükemmel bir seçenektir çünkü sebum üretimini doğal yollarla düzenlemek için deri altı tabakasında cilt hücreleriyle birlikte hareket etme çalışma gibi benzersiz özelliklere sahiptir. Misk adaçayı hafif ve rahatlatıcı bileşenleri nedeniyle yağlı ciltler için etkili bir terapötik bir çözümdür. Cilt lekelerine eğilimli ciltlerde daha fazla yara izi oluşma riski olduğundan misk adaçayı yağı cilt bakımı rutininize eklenecek harika bir koruyucu uçucu yağdır.

8. Zerdeçal Yağı

cilt lekelerinden kurtulmak için zerdeçal yağı

Özellikle zerdeçal esansiyel yağındaki kurkumin oldukça iyi bir antiinflamatuardır. Ayurvedik uygulayıcılar, cildi yumuşatmak, sivilce ve cilt lekeleri ve ayrıca hiperpigmentasyonu önlemek için cilt bakımında zerdeçal yağı kullanmışlardır. Genellikle zerdeçal yağının cilt lekelerine neden olabilen melaninin aşırı üretilmesini engellediği için işe yaradığı düşünülmektedir.

9. Biberiye Esansiyel Yağı

cilt lekeleri için biberiye yağı kullanmak

Biberiye esansiyel yağı cilt lekelerini gidermek için harikadır çünkü ciltteki kan dolaşımını artırır. Daha iyi bir kan dolaşımı cilt için her zaman harikadır. Biberiye esansiyel yağı aynı zamanda bir dezenfektandır, bu nedenle yara izi oluşturan ve cilt lekelerine yol açabilecek bakterilerin çoğalmasını engellemeye yardımcı olur. İçerisinde bulunan bitkisel gıdaların serbest radikallerin vermiş olduğu hasar ve hiperpigmentasyonla da savaştığına inanılmaktadır.

What do you think?

Written by Ciltguzellik

4 Comments

Leave a Reply

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nemlendirici Maske Tarifleri

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Maskeler: 9 Ev Yapımı Tarif ve Yüze Uygulama

Limon cildi beyazlatır mı

Cilt Beyazlatmak İçin Limon Suyu Nasıl Kullanılır