in

Spermin Cilde Faydaları Var mıdır | Yüze Sperm Sürülür mü?

yüze sperm sürmek işe yarar mı

Spermin cilt bakımında faydaları olduğu hakkında bazı yazarları veya makaleleri okumuş olabilirsiniz. Ancak Youtube videoları ve kişisel deneyimler uzmanları ikna etmek için yeterli olmamıştır.

Spermin cilde faydaları var mı?

Aslında, cilde sperm sürme fikrini destekleyecek herhangi bir bilimsel kanıt yoktur.

Cilt üzerinde çok az bir olumlu etki göstermenin yanında, cilde sperm sürmek alerjik reaksiyonlara ve cinsel yolla bulaşan bazı enfeksiyonlara da neden olabilir.

Sperm ve yüz bakımı hakkındaki gerçekleri öğrenmek için okumaya devam edin.

Sperm sivilcelere faydalı mıdır?

Spermlerin sivilcelere iyi geldiği biraz şehir efsanesidir diyebiliriz.

Fikrin nereden geldiği net değildir, ancak bu konu düzenli olarak sivilce ile ilgili forumlarda ve güzellik bloglarında karşımıza çıkmaktadır. Spermin sivilcelere karşı nasıl işe yaradığı da bilinmemektedir.

Yaygın bir inanışa göre, insan vücudundaki hücrelerde ve sperm içerisinde bulunan ve antioksidan ve anti-inflamatuar ajan olan spermin maddesi, cilt lekelerine karşı işe yarayabilmektedir. Ancak bunu doğrulayacak hiçbir kanıt yoktur.

Güzel bir cilde sahip olmak için kanıtlanmış bir sivilce tedavisi arıyorsanız, sivilceye sperm sürmek ya da sperm içeren yüz maskeleri kullanmak yerine evde hazırlanabilen bal-tarçın maskesi ya da çay ağacı yağı gibi etkileri kanıtlanmış doğal çözümleri deneyebilirsiniz.

Hafif sivilce problemi için salisilik asit veya benzoil peroksit içeren ürünler önerilmektedir.

Bununla birlikte, kistik sivilce genellikle biraz daha güçlü bir tedavi gerektirir. Doğum kontrol hapları cildin temizlenmesine yardımcı olabilir. İzotretinoin diğer bir etkili haptır.

Sivilcelerden kurtulmak için yüz maskeleri, ışın tedavisi ve kimyasal peelingler de denenebilir.

Peki spermin anti-aging etkileri var mıdır?

Bunun için de “Spermin” maddesi sorumlu tutulmaktadır. Bazıları spermin maddesindeki antioksidanların ciltteki ince çizgileri azaltabildiğine inanmaktadır.

Burada biraz daha daha bilimsel bir bağlantı var. Spermin, spermidinden elde edilir.

Nature Cell Biology’de yayınlanan bir çalışmada, spermidinin doğrudan hücrelere enjekte edilmesinin yaşlanma sürecini yavaşlattığı tespit edilmiştir. Ancak topikal olarak uygulamanın etkileri hakkında çok az şey bilinmektedir.

Bunun yerine kanıtlanmış olan bilgilere bağlı kalmakta fayda vardır.

Konu anti-aging olunca, yüksek konsantrasyonda C vitamini ve retinoid içeren serumlar ilk tercihiniz olmalıdır.

Ayrıca gliserin veya hyaluronik asit gibi bileşenler bakımından zengin olan nemlendiler de oldukça işe yaramaktadır.

Bununla beraber cildinizi güneşten korumayı unutmayın. Bu bile tek başına erken yaşlanmaya karşı büyük bir katkı sağlayabilir.

Sperm protein açısından yüksek, değil mi? Peki bu bir şeylere fayda etmez mi?

Menide 200’den fazla farklı protein bulunabilmektedir. Bu doğrudur.

Bununla birlikte, 100 mililitrede ortalama 5,04 miligram olan miktar, gözle görülür bir fark yaratmak için hala yeterli değildir.

Bu rakamı diyet terimleri olarak alırsanız, yaklaşık 5 grama eşittir. Ortalama bir kadın günde 46 gram proteine ihtiyaç duyarken, ortalama bir erkek 56 gram proteine gereksinim duyar.

Sperm yutmak ya da yemek beslenme bakımından hiçbir katkı sağlamayacaktır ve dolayısıyla cilt üzerinde de herhangi bir etkisinin olması muhtemel değildir.

Cilt bakım ürünlerinde bulunan proteinler genellikle peptidler şeklindedir. Bu amino asitler cildin sıkı ve kırışıksız olmasına yardımcı olur, ancak diğer bileşenlerle kombine edilmedikçe etkisiz kalabilirler.

Besinler çok daha güçlü protein kaynaklarıdır.

American Journal of Epidemiology’de yayınlanan bir araştırmada, bitki bazlı protein, meyve, sebze ve tam tahıllar açısından zengin bir beslenmenin sağlıklı hücresel yaşlanmayı destekleyebileceği tespit edilmiştir.

Akılda tutulması gereken bitki bazlı bir beslenme için aşağıdaki besin maddeleri değerlendirilebilir.

  • tofu
  • mercimek
  • nohut
  • kinoa
  • patates

Peki ya spermdeki çinko içeriği cilde fayda sağlamaz mı?

Sperm önerilen günlük çinko ihtiyacının yüzde 3’ünü içerir. Ancak bu rakam kişiden kişiye değişebilir.

Kadınların günde 8 miligram, erkeklerin ise 11 miligram çinko tüketmesi önerilir .

Çinkonun cilde pek çok faydası vardır. Çinkonun sivilce üzerinde anti-inflamatuar etkileri, hücre onarımı ve kolajen üretimi yetenekleri geniş çaplı olarak araştırılmıştır.

Bütün bunlar bazılarının spermin yaşlanma belirtilerine yardımcı olabileceğine inanmasına neden olmuştur.

Bununla birlikte, en iyi sonuçlar çinkonun doğrudan cilde uygulanırken aynı zamanda ağızdan alındığında elde edilmektedir.

Çinko bazlı takviyeleri tüketebilirsiniz, ancak daha fazlasını beslenmenize fındık, süt ürünleri ve tam tahıllar yoluyla eklemek daha faydalı olabilir.

Herhangi bir supplement kullanmaya başlamadan önce, halihazırda kullandığınız ilaçlarla olası yan etkiler veya olası olumsuz etkileşimler hakkında bilgi edinmek için öncelikle sağlık uzmanınızla konuşun.

Ya da üre içeriği?

Üre nedir? Karaciğer, proteinleri parçaladığında oluşan atık ürüne üre denir.

Genellikle vücudu idrar veya terleme yoluyla terk eder, ancak cildin dış tabakasında az miktarda bulunabilir.

Üre, hidratlama ve cildi nazikçe pul pul dökme ve diğer cilt bakım ürünlerinin emilimine yardımcı olmasıyla bilinir. Ancak güzellik markaları, gerçek üre yerine yerine sentetik bir versiyon kullanmaktadır.

Journal of Andrology’de yayınlanan bir araştırmaya göre, meni 100 mililitrede 45 miligram üre barındırmaktadır.

Üre, aradığınız etkiyi üretecek kadar yüksek bir etki göstermez.

Öyleyse spermin cilde gerçekten herhangi bir faydası yok mu?

YouTuber’ların yayınladığı spermin cilde faydaları ya da sperm kullanımı öncesi-sonrası gibi paylaşımların aksine, dermatologların bir cilt bakım ürünü olarak spermi önermeleri için hiçbir gerekçe yoktur.

Bu doğruysa, spermle yüz bakımı sunan güzellik merkezlerine ne demeli?

Aslında, bu tür tedavilerin reklamını yapan güzellik salonları kapanmış görünüyor.

Bu güzellik merkezlerinde kullanılan “spermin” tamamen yapaydır ve kuşburnu tohumu yağı , jojoba yağı ve E ve B-5 vitaminleri dahil olmak üzere bir dizi başka bileşenle karıştırılarak yüze uygulanmaktadır.

Sonuç vermesi muhtemel olan bu “spermin” haricindeki bileşenlerdir. Örneğin kuşburnu tohumu yağı etkili bir nemlendiricidir. Jojoba yağı ciltte nem tutabilirken, E vitamini sivilceye fayda sağlayabilecek bir antioksidandır .

Peki ya spermin içeren kremler?

İki Norveç markası – Skin Science ve Bioforskning – en iyi cilt bakım ürünlerine yapay spermin dahil etmeleriyle biliniyordu. Ama artık ikisi de piyasadan silinmiş gibi görünüyor.

Skin Science’ın ürünlerinin yaşlanmayı yüzde 20 azaltabileceği iddiası oldukça etkileyici görünüyordu. Ancak içerik listesi “spermin” maddesinden daha fazlasını içeriyordu.

Kremin içerisinde somon balığından alınan doğal bileşenlere de yer verilmişti. Bu ürünlerin beraber kullanımının kollajen üretimini artırdığı, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olduğu ve ölü deri hücrelerini temizlediği öne sürülmekteydi.

Bu örnekte de cilde sağlanan faydalar muhtemelen diğer bileşenlerden kaynaklanıyordu.

Evde kendim direk cildime sperm uygularsam ne olur?

Kısacası, pek hoş olmayan birkaç şey olabilir. İnsan spermini doğrudan cilde uygulamak, şiddetli alerjik reaksiyondan, cinsel yolla bulaşan hastalıklara kadar pek çok şeye neden olabilir.

Atopik dermatit

Menide bulunan proteinlere karşı alerji oluşması mümkündür. İnsan seminal plazma proteini aşırı duyarlılığı olarak bilinir, oldukça nadir görülür. Yine de, ender durumlarda anafilaksiye neden olabilir.

Daha hafif alerjik reaksiyonlar da meydana gelebilir. Örneğin atopik dermatit, ciltte çok aşırı kaşıntı, kızarıklık, kuruma veya şişlik yapabilir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Semen, dudaklarda, burun deliklerinde ve gözlerde bulunan mukoza zarlarından geçerek enfeksiyonları başka bir kişiye bulaştırabilir.

Uçuk, klamidya (cinsel yolla bulaşan bir tür bakteri) ve bel soğukluğu gibi cinsel yolla yayılan enfeksiyonlar bu yolla bulaşabilir.

Gözler özellikle savunmasızdır. Örneğin oküler herpes (uçuk) hastalığı, iltihaplanmaya ve hatta görme kaybına neden olabilir.

Klamidya konjunktiviti çok şiddetli değildir ve yanma hissi, kızarıklık ve akıntı gibi semptomlarla kendini gösterir.

Peki ya spermin saç sağlığına etkileri? Herhangi gerçek bir fayda var mı?

PLOS One’da yayınlanan bir araştırmaya göre, spermidin insanlardaki saç büyümesini uyarabilmektedir. Ayrıca menide bulunan proteinin saç tellerine bakım yaptığına dair bir inanış vardır.

Londra’daki bir kuaförde boğa spermi ve protein açısından zengin katera bitkisinin kullanıldığı bir bakım tedavisi geliştirilmiştir.

Cilt bakımı iddiasında olduğu gibi, spermin saç tedavilerinde etkili olma olasılığı da saça faydalı diğer başka bileşenlerin de kullanılıyor olmasından kaynaklanmaktadır. .

Cilde sperm sürmek: Sonuç

Cilt sorunlarını tedavi etmek için sperm kullanmak yerine yapılabilecek pek çok tedavi bulunmaktadır. Ayrıca sperm yutmak ya da yemek de herhangi bir fayda sağlamaz.

Bir şeyden şüphe duyuyorsanız, bilime sadık kalın. Spermin cilt bakımında etkili olduğu iddialarını destekleyecek herhangi bir kanıt yoktur.

Kaynak: https://www.healthline.com/health/is-sperm-good-for-skin

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Ciltguzellik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ciltteki gözenekleri sıkılaştırmak için doğal çöxüm yöntemleri ve yüz maskesi tarifleri

Ciltteki Gözenekleri Sıkılaştırmak İçin 20 Doğal Çözüm Yöntemi ve Maske Tarifleri

avokado yağı yüze nasıl sürülür faydaları nelerdir

Avokado Yağının Cilde Faydaları