in

Güzel Bir Cilde Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Cilt bakım hedefleri söz konusu olduğunda sağlıklı, ışıldayan bir cilde sahip olabilmek esastır. Aşağıda güzel bir cilde sahip olmak için yapmanız gerekenler sıralanmıştır.

Güzel Bir Cilde Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler

1. Günlük olarak güvenli, mineral bazlı bir güneş kremi kullanın.

Düzenli ve günlük olarak temiz, mineral bazlı bir SPF uygulanmalıdır. Ultraviyole radyasyon tartışmasız kanserojen etkiler gösterir. Cildinizi korumak için, SPF 30 veya daha yüksek bir mineral bazlı güneş kremi (çinko oksit veya titanyum dioksit gibi aktif bileşenleri arayın) ve her sabah cilt bakım rutininizde son adım olarak kullanmanızı önerir. Mineral güneş koruyucu fiziksel bir bariyer olduğundan, makyajdan önceki son adım olarak uygulanmalıdır: Sonra uygulamaya çalıştığınız cilt bakım aktifleri nüfuz etmez.

2. Kolajen takviyeleri deneyin

Vücudunuzdaki ve cildinizdeki en bol protein kollajendir ve maalesef yaşlandıkça bu temel proteinin doğal rezervlerimiz tükenir. Kollajen takviyeleri amino asitler bakımından zengindir ve saç, cilt ve tırnak sağlığını destekler. Vücut tarafından emilen hidrolize kollajen peptitleri ciltteki hücresel yenilenme sürecini destekleyebilir, hücrede vücutta kollajen ve elastini yapan fibroblastları uyarır, böylece sağlıklı, parlak, sıkı bir cilt yaratır.

3. Pul pul dökülün.

Sert bir ovma veya kumaş kullanımı tavsiye edilmez. Cildin pul pul dökülmesi ışıldayan bir cilt için en iyi uygulamalardan biri olarak gösterilir. Yüzeydeki ölü deri hücrelerini temizleyen ve tahriş edici olmayan bir asit temizleyici veya tonerle günlük olarak hafif pul pul dökülme, ışıldayan bir cilde kavuşmayı kolaylaştıracaktır. Ölü cilt hücrelerinin dış katmanının çıkarılması cilt dokusunun pürüzsüzleşmesine, cilt bakım ürünlerinin emilim oranının artmasına ve cildinizin aydınlatılmasına yardımcı olacaktır.

4. Bağırsağınıza dikkat edin.

Araştırmalar, altta yatan bağırsak sağlığı sorunlarının ciltte sivilce ile egzama arasında birçok şekilde ortaya çıkabileceğini göstermektedir. Genel bağırsak sağlığı nüanslı ve karmaşıktır ve herkesin kendine özgü bağırsak florasına nasıl bakacağını ve besleneceğini öğrenmek için zaman ayırması önemlidir. Bağırsağınıza zarar verecek her şey (şeker, işlenmiş gıda) cildinize de zarar verebilir.

5. Beslenmenize sağlıklı yağları dahil edin.

Fındık, keten tohumu ve avokado gibi besinlerde bulunan sağlıklı yağlar, vücudunuzun sağlıklı ve güçlü hücreler üretme yeteneğini artırmaya yardımcı olabilir. Bu da cilt bariyerini kuvvetlendirerek çevresel hasara karşı koruma sağlayabilir. Yeterli miktarda sağlıklı yağların tüketilmesi cildin ve saçın kurumasını engellemeye yardımcı olur. Işıldayan ve güzel bir cilde sahip olmak için yenilmesi gereken diğer sağlıklı yağ içeren yiyecekler arasında somon, chia tohumu, zeytinyağı ve yumurta bulunur.

6. Cildinizin mikrobiyomunu dengede tutun.

Bağırsak gibi, sağlıklı, dengeli bir cilt mikrobiyomu, sağlıklı ve dengeli bir cildi korumak için gereklidir. Bu mikroskobik bakteriler cildi nemlendirir ve esnek tutar, serbest radikallerle savaşır, enfeksiyonu giderir ve hatta zararlı UV ışınlarına karşı cildi korur. Cildin mikrobiyomunu oluşturan uçucu yağları ve bakterileri yok edebilecek sert sabun ve ovmalardan kaçının. Cilt mikrobiyomunu artırmak için özel olarak formüle edilen cilt bakım ürünlerini kullanın.

7. Cilt bakım ürünlerini banyo yaptıktan hemen sonra uygulayın.

Sağlıklı ve güzel bir cildin belki de en temel bileşenlerinden biri nemdir. Kaliteli bir cilt bakım rutinine ek olarak, ürünleri cilde uygulama zamanınız nem tutma özelliğini etkileyebilir. Duştan çıktıktan hemen sonra cilde bakım yapmak gerekir. Yıkandıktan sonra günlük olarak cilde nemlendirici uygulamak nemin cilde hapsolmasını sağlayarak fayda gösterir.

8. Yüz masajı rutininiz olsun.

Sadece zevk vermekle kalmaz, aynı zamanda yüz masajı ciltteki gerginliği azaltabilir ve kan dolaşımı artırabilir. Böylece cilt hücreleri daha sağlıklı olur.

9. Antioksidan açısından zengin yiyecekler yiyin.

Koyu, yeşil yapraklı meyveler ve sebzeler en iyi antioksidan kaynakları olarak kabul edilir. Beslenme alışkanlıklarınıza dahil etmek üzere antioksidan açısından zengin olan bazı yiyecekler arasında yaban mersini, lahana, ıspanak ve – bonus – bitter çikolata bulunur.

10. Aktif olun.

Egzersiz yapmak vücuttaki kan akışını arttırır. Böylece cilde hayati önem taşıyan oksijen, besin maddeleri ve mineraller daha fazla ulaşır. Sonuç olarak cilt ışıltılı ve daha güzel görünür.

11. C vitamini kullanın.

Parlayan ciltler için en iyi topikal bileşenlerden biri, sade ve basit, tonu eşitlemek ve parlatmak için tüm cilt tiplerinde çalışan C vitamini. Bu iddiaları desteklemek için yapılan araştırma sağlam ve geniş: C vitamini hiperpigmentasyonu azaltabilir , çevresel saldırganlara karşı koruyabilir, cilt tonunu aydınlatabilir ve kollajen ve elastin üretimini teşvik edebilir.

12. Sivilceleri patlatmayın.

Genel bir kural olarak, cilt bakım ürünlerini cilde uygulandıktan sonra büyük olasılıkla kirli olacak elleri yüzden uzak tutmak gerekir. Cildi ya da sivilceleri sıkmak, yaralanmalar veya kaşıntılara ya da  sorunun kötüleşmesine neden olur ve bu da enfeksiyon ve yara izlerinin oluşmasına neden olabilir.

13. Cildinizi susuz bırakmayın.

Bu bir efsane değildir: Genel cilt sağlığı için yeterince su içmek çok önemlidir. Yeterince su tüketmek cildi nemli ve sağlıklı tutar ve güzel görünmesini ve ışıldamasını sağlar. Günde sekiz 8 bardak su içmek genel bir kural gibi görünse de su alımı bedene ve günlük tüketilen besin miktarlarına göre çeşitlilik gösterir. Bu yüzden vücudunuzu dinleyin ve susus kaldığınızı hissettiğiniz anda su için.

14. Retinoid veya retinol kullanın.

Retinoller veya retinoidler sağlıklı, ışıldayan ve güzel bir cilde kavuşmak için gerekli olan maddeler listesinin üst sıralarında yer alır. Retinoller veya retinoidler, güneş ve çevre kaynaklı DNA hasarını onarır ve prekanseröz lezyonlarına karşı cildi koruyucu etki bile gösterebilirler.

Herhangi bir nedenle Retinollerin size uygun olmadığına karar verirseniz aynı sonuçları almanızı sağlayabilecek doğal bir alternatif olan bakuchoil’leri deneyebilirsiniz.

15. Düzenli yüz bakımı yaptırın.

Biliyoruz, biliyoruz – bu her zaman mümkün değildir. Ancak bütçenize uygunsa, düzenli yüz bakımı yaptırmak sağlıklı, parlak bir cilde kavuşmanın en iyi yollarından biridir. İdeal olarak cilt hücrelerinin  doğal yenilenme döngüsü doğrultusunda ayda bir yüz bakımı yaptırmak faydalı olacaktır.

16. Zarar verici gıdalardan kaçının.

Ne olduklarını zaten biliyorsunuz: paketlenmiş, işlenmiş ve şeker bakımından yüksek gıdalar ve süt ürünleri. Fazla şeker, süt ürünleri ve işlenmiş gıdalar cilt iltihabına ve kızarıklıklara neden olabilir. Sadece bu faydasız gıdalardan işlenmiş şekeri kullanmayı bırakmak sivilce oluşumu riskini azaltacaktır. Yapılan son araştırmalar yüksek şekerli gıda tüketimi ile sivilce ve iltihaplanma arasındaki bağlantıyı doğruladığı için işlenmiş şekerden uzak durun.

17. Sigara içmeyin.

Açık ama pek çok nedenden ötürü üzerinde yeniden düşünmeye değer. Sigara içmenin cilt dahil vücut üzerinde baştan ayağa kadar zararlı etkileri vardır. Cilt güzelliği söz konusu olduğunda, sigara içmek cilde oksijen gitmesini kısıtlar, zararlı serbest radikal birikimini ve bazı cilt kanseri risklerini arttırır.

18. Yüz maskesi kullanın.

Yüz maskeleri zaman zaman kullanılacak ekstralar olarak görülmemeli, düzenli olarak uygulanmalıdır. Güzel bir cilde sahip olmak için hyaluronik asit, sodyum hyaluronat ve E vitamini gibi yüz maskesi bileşenleri kullanmayı deneyin..

19. Cilt bariyerinizi güçlendirin.

Kaşıntılı, pullanmış ve kuru cilt sorununuz varsa cilt bariyeriniz tehlikeye girmiş olabilir. Cilt bariyerinin temel bir bileşeni olan Seramidlerle formüle edilmiş nemlendiriciler ve cilt temizleyicileri kullanarak cildinizi güçlendirin.

20. İyi uyuyun.

Uykuyu öncelikleriniz arasına sokmak için başka bir önemli neden! Yetersiz veya rahatsız uyku cildinize zarar verebilir. Araştırmalar, uyku kalitesindeki düşüklüğün ciltte yaşlanma belirtilerine (ince çizgiler ve kırışıklıklar) ve cilt bariyeri işlevinin azalmasına  neden olabileceğini göstermiştir. Yeterince uyuyun.

21. Nikotinamid ribozid kullanın.

Teknik olarak nikotinamid ribozit (NR) olarak adlandırılan bu molekül, cilt için hücresel sağlık ve fonksiyonları onarmak için var gücüyle mücadele eder. B3 vitamininin bir formu olan nikotinamid ribozit vücut içersinde koenzim NAD’a dönüşür. Diğer birçok iyi şey gibi (kollajen, elastin, hyaluronik asit), NAD + seviyeleri yaş ilerledikçe doğal olarak düşer, bu yüzden dışarıdan bu mokekülü almak  dizi faydalar sağlar.

22. Makyajınızı ve makyaj malzemelerinizi temiz tutun.

Makyaj fırçaları, çantalar ve süngerler temel olarak bakterilerin, ölü cilt hücrelerinin, yağın ve kirin çoğalması için üreme zeminleridir. Bunların hepsi güzel bir cilde sahip olma şansınızı ciddi bir ölçüde azaltabilir.

23. Ilık su kullanın.

En yaygın yüz yıkama hatalarından biri su sıcaklığının yanlış ayarlanmasıdır. Cildinizi ve saçlarınızı çok sıcak suyla durulamak cildinizi doğal yağlarından arındırır, bu da cildi kurutabilir ve ya da cilt bariyerinin zarar görmesine neden olabilir. Çok soğuk su iyi iş görmez ve ciltte kir ve makyaj kalıntısı bırakabilir. Bu yüzden temizlik söz konusu olduğunda suyun ılık olmasına dikkat edin.

24. Stresi en aza indirin.

Söylemesi kolay, biliyoruz, ancak kronik stres cildinize ciddi zarar verebilir ve hatta egzama ve sedef hastalığı gibi bir dizi sorunu tetikleyebilir. Stres yaşasanız bile uygun bir cilt bakım rutinini sürdürmek (yüz maskeleri, yüz bakımı, egzersiz ve güzellik uykusu için zaman yapmak gibi) önemlidir.

25. Nemlendirici kullanın.

Daha fazlasını söylememize gerek var mı? Cildi nemlendirmek, ışıltı saçan ve güze bir cilde giden en önemli adımlardan biridir. Doğal olarak yağlı bir cildiniz varsa bile günlük olarak nemlendirici kullanmayı unutmayın ve hidratladığı kanıtlanmış bileşenlere (peptitler , elektrolitler ve seramidler gibi) yatırım yapın.

Hamileyseniz, emziriyorsanız veya ilaç kullanıyorsanız, bir takviye rutinine başlamadan önce doktorunuza danışın. Hangi takviyelerin sizin için doğru olduğunu düşünürken bir sağlık uzmanına danışmak her zaman en uygunudur.

Kaynak: https://www.mindbodygreen.com/0-8355/15-natural-ways-to-maintain-beautiful-youthful-skin.html

What do you think?

Written by Ciltguzellik

5 Comments

Leave a Reply

5 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

  4. Pingback:

  5. Pingback:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

su içmek yüzü güzelleştirir mi

Su İçmek Cildi Güzelleştirir mi: 10 Olumlu Etki